Qué te la pongo: Τι λέει στα ελληνικά το διασημότερο αποκριάτικο τραγούδι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Qué te la pongo: Τι λέει στα ελληνικά το διασημότερο αποκριάτικο τραγούδι (vid)
Όλοι το τραγουδάμε αυτές τις μέρες, άλλα λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνουν οι στίχοι του τραγουδιού.

Η ατελείωτη καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, η σάτιρα, η δημιουργικότητα, ο παλμός και το κέφι κυριαρχούν αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα, όπου οι χιλιάδες καρναβαλιστές και οι επισκέπτες στέλνουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Πάνω από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα, ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο, ξεχύθηκαν στους δρόμους, συμμετέχοντας στις μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, στο Σαββατοκύριακο της κορύφωσης του κεφιού.

Σε κάθε πόλη έχουν διοργανωθεί ξέφρενα καρναβάλια, με τους συμμετέχοντες να χορεύουν, να τραγουδάνε, να πίνουν και να διασκεδάζουν με τη ψυχή τους. Τα ηχεία «βαράνε ασταμάτητα γνωστά καρναβαλικά τραγούδια και ο κόσμος χορεύει στους ρυθμούς τους. Ένα από τα τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει και χορέψει είναι το «Que te la pongo»!

Το λάτιν σούπερ χιτ των 80s «Que te la pongo» αποτελεί για πάρα πολλά χρόνια το απόλυτο καρναβαλικό κομμάτι. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι σημαίνουν οι στίχοι του τραγουδιού;

Λοιπόν, για να σας λύσουμε την απορία η μετάφραση του ρεφρέν έχει ως εξης: «Que te la pongo, que te la pongo Que te la pongo, te la pongo ya – Que te la pongo, que te la pongo, Que te la pongo y no lo sentirás», «Σου το βάζω, σου το βάζω, σου το βάζω και σου το βάζω ήδη – Σου το βάζω, σου το βάζω, σου το βάζω και δεν το νοιώθεις καν».

Όσο πρόστυχο και αν ακούγεται, πρέπει να σημειωθεί ότι ο στίχος αναφέρεται σε ένα τραγούδι που… «μπαίνει» για να χορέψουν.